لیزر موهای زائد به عنوان یک روش ایمن، موثر و دائمی برای خلاص شدن از شر موهای زائد بدن و صورت شناخته می شود. لیزر موهای زائد با هدف قرار دادن رنگدانه ملانین در فولیکول های مو با پالس های سریع نور شدید عمل می کند. این انرژی لیزر توسط رنگدانه تیره جذب می شود، فولیکول را گرم می کند و به آن آسیب می رساند تا از رشد مو در آینده جلوگیری کند. لیزر موهای زائد گاهی اوقات برای همه کار نمی کند که می تواند ناشی از تداخل با برخی موارد باشد. اثربخشی حذف موهای زائد با لیزر به پارامترهای درمانی فردی از جمله نوع پوست، رنگ مو و چرخه رشد مو بستگی دارد.
در حالی که اکثر بیماران می توانند تا 90٪ کاهش رشد مو را پس از یک سری درمان تجربه کنند اما برای برخی افراد این نتیجه عملا رخ نخواهد داد. این مسئله می تواند ناشی از تداخلاتی باشد که بسیاری افراد از آن اطلاع ندارند. مثلا مصرف برخی از داروها یا محصولات می تواند نتایج لیزر موهای زائد را تحت تاثیر قرار دهد. در این مقاله بطور مفصل به مواردی می پردازیم که با لیزر موهای زائد تداخل دارند لطفا همراه ما باشید.
تداخلات لیزر موهای زائد
افراد با پوسته تیره
عامل اصلی موثر در موفقیت لیزر در تفاوت بین رنگ مو و رنگ پوست نهفته است. بنابراین برای اثربخشی درمان، باید کنتراست بالایی بین رنگ مو و رنگ پوست وجود داشته باشد. کاندیداهای ایده آل، پوست بسیار روشن و موهای ضخیم تیره دارند. در افرادی که رنگ پوست تیره تری دارند لیزر در تشخیص رنگ مو و پوست مشکل دارد که منجر به نتایج ضعیف میشود. در این افراد احتمال سوختگی پوست بسیار بالا بوده و به همین دلیل نیاز به تنظیمات خاص دارد. البته در حال حاضر پیشرفت در فناوری لیزر امکان لیزر موهای زائد برای پوست تیره و برنزه را فراهم کرده است.
بیشتر بخوانید: قدم به قدم آماده شدن برای لیزر موی زائد
مصرف داروهای خاص
قبل از لیزر موهای زائد باید از مصرف برخی داروها و مکمل های غذایی خودداری کرد زیرا ممکن است اثربخشی درمان را کاهش دهند یا احتمال عوارض جانبی را افزایش دهند. برای این منظور قبل از شروع جلسات لیزر در رابطه با داروهایی که مصرف می کنید به پزشک خود اطلاع دهید. این داروها به شرح زیر است:
- آنتی بیوتیک ها
- آکوتان
- رقیق کننده های خون
- ویتامین A
- ویتامین E
- اسیدهای چرب امگا 3
- کورتیزون ها
- استروئید ها
- داروهای ضد آرتروز
- داروهای ضد التهاب
- داروهای ضد حساسیت
- انواع داروهای آنتی هیستامین
- داروهای هورمونی و ضد بارداری
- داروهای ضد سرطان
- داروهای ضد افسردگی
- تتراسایکلین
- ایزوترتینوئین
- هیدروکلروتیازید
- رتین
- ایبوپروفن
- ناپروکسن
- سولفانامیدها
- کاهنده های قند خون
- آمیودارون
- انالاپرین
- داروهای مدر
- دیلتیازم
- هیدروکسی کلروکین
- واریکونازول
- کینین
بیشتر بخوانید: هزینه لیزر موهای زائد در تهران چقدر است؟ لیست 1403
برنزه کردن پوست
برنزه کردن پوست با آفتاب یا سولاریوم 2 هفته قبل و بعد از جلسه لیزر موهای زائد ممنوع است زیرا با افزایش ملانین، پوست را حساس کرده و احتمال سوختگی و آسیب های پوستی افزایش می یابد. علاوه بر این ممکن است رنگ پوست شما تغییر کرده و دچار لک های پوستی شوید.
محصولات تحریک کننده
رتینول، آلفا هیدروکسی اسید (AHA)، بتا هیدروکسی اسید (BHA) برخی از محصولاتی هستند که پوست را تحریک و لایه برداری می کنند. از آنها بیشتر برای جوانسازی پوست استفاده می شود و در بسیاری از محصولات پوستی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. این ترکیبات احتمال سوختگی پوست را هنگام لیزر موهای زائد افزایش می دهند.
وجود عفونت یا زخم در ناحیه درمان
افرادی که روی پوست خود عفونت یا زخم فعال دارند نباید از لیزر استفاده کنند. در صورت کوچک بودن ناحیه آسیب دیده می توان آن را پوشاند تا تحت تاثیر گرمای شدید حاصل از لیزر قرار نگیرد. لیزر در روند بهبودی اختلال ایجاد کرده و باعث بدتر شدن وضعیت زخم و عفونت می شود.
بیشتر بخوانید: هر آنچه که باید در مورد شارژ لیزر موهای زائد بدانیم
حاملگی
حاملگی با تغییرات هورمونی وسیع همراه است که می تواند رشد موهای بدن را افزایش دهد. علاوه بر این تحقیقات کافی در رابطه با ایمن بودن لیزر موهای زائد در دوران بارداری وجود ندارد بنابراین بهتر است در این دوران از لیزر موهای زائد خودداری کنید.
تغییرات هورمونی
تغییرات هورمونی رشد موها را تحت تاثیر قرار می دهند از اینرو با لیزر موهای زائد تداخل داشته و نتایج را تحت تاثیر قرار می دهند. اختلالات غدد درون ریز، یائسگی، بارداری و ابتلا به تخمدان پلی کیستیک به دلیل تغییرات هورمونی باعث کاهش اثربخشی لیزر می شوند.
بیماری های پوستی
در صورت وجود بیماری های پوستی مانند اگزما، آکنه و تبخال فعال، پسوریازیس، لیکن پلان، ویتلیگو و اسکار هیپرتروفیک بهتر است تحت نظر پزشک از لیزر موهای زائد استفاده کنید تا دچار عوارض ناخواسته نشوید. این بیماری ها احتمال ایجاد لک و سوختگی را افزایش داده و همچنین پرتوی لیزر باعث تشدید آنها خواهد شد.
مصرف سیگار و الکل
پوست به دلیل تابش پرتوی لیزر بعد از جلسه درمانی تا چند ساعت گرم است. با پوشیدن لباس های گشاد و نخی می توان این گرما را کاهش داد تا پوست سریع تر بهبود یابد. مصرف الکل با دهیدراته یا ایجاد کم آبی در بدن باعث احتباس گرمای ناشی از لیزر در پوست شده و بهبودی را به تاخیر می اندازد. استعمال سیگار نیز از خنک شدن پوست بعد از لیزر جلوگیری می کند بنابراین می تواند عوارض ناشی از لیزر را افزایش دهد. بنابراین بهتر است قبل و بعد لیرز موهای زائد از مصرف سیگار و الکل خودداری کنید.
بیشتر بخوانید: آیا می توان لیزر موهای زائد را روی تاتو انجام داد؟
حساسیت یا آلرژی پوستی
در صورت ابتلا به حساسیت یا آلرژی پوستی بهتر است قبل از لیزر موهای زائد با پزشک مشورت کنید. زیرا لیزر موهای زائد برای این افراد مناسب نیست و ممکن است باعث تشدید بیماری یا آسیب های پوستی شود.
داروهای گیاهی
داروهای گیاهی مانند کپسول سن جان ورت، مکمل های حاوی خار مریم و جینکوبیلوبا با لیزر موهای زائد تداخل دارند. این مکمل ها باعث افزایش حساسیت پوست می شوند و چند روز پیش از جلسه لیزر باید آنها را قطع کنید. در غیر این صورت لیزر موهای زائد برای شما با عوارض ناخواسته همراه است و اثربخشی آن نیز کاهش خواهد یافت.
منبع:
https://myethosspa.com/8-reasons-why-laser-hair-treatment-may-not-be-working-for-you